Hoe werkt een zonnebank?

De zonnebank, we hebben er allemaal wel eens van gehoord en misschien wel eens onder gelegen. Maar hoe vind je dat? Het is natuurlijk lekker warm en vraag je je dan wel eens af hoe dat het werkt? Het gaat bij de zonnebank over een apparaat met lampen. De lampen geven dan UV straling af. Dit zorgt er dan weer voor dat je bruin kunt worden. UV staat voor Ultra Violet.

Een zonnebank werkt als volgt, de cellen in je huid zorgen er voor dat we pigmentstoffen hebben als deze bloot worden gesteld aan de UV straling. Als je vaak bloot wordt gesteld hieraan dan heb je steeds meer pigmentstoffen. Deze stoffen reageren dan weer op de UV straling en je huid gaat dan bruiner worden. Veel mensen gebruiken de zonnebank ook met als doel om snel bruin te worden.

Als je gebruik gaat maken van de zonnebank dan vraag je je niet meteen af hoe het werkt, maar het is toch wel apart dat je er gewoon in kunt liggen, niets hoeft te doen en wel bruiner wordt? Wanneer je binnenkort naar de zon gaat is het goed om alvast je huid te laten wennen aan de warmte. Je kunt je huid alvast een beetje voor bruinen zodat je daar niet zo snel verbrand. Dit is ook de reden dat veel mensen hier gebruik van maken, dus probeer het zelf eens, het is heerlijk ontspannend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>